Felnőtt kubai salsa és bachata

Naprakészen a legdivatosabb, bulikban használható tánctudás tőlünk neked.

Felnőtt kubai salsa és bachata Felnőtt kubai salsa és bachata

Társastánc

Tulajdonképpen egy kubai eredetű társastáncoknak is mondhatnánk. Manapság a táncos szórakozási és ismerkedési lehetőségek nagyját uraló táncok országszerte.

Pároknak

Kiváló lehetőség pároknak, hogy egy közös hobbit alakítsanak ki, jobban megismerjék egymást a tánc által és új formában élvezhessék egymás közelségét.

Egyedül

Pár nélkül is látogathatók az órák, mivel folyamatos párcseréket alkalmazunk. Legyél akár férfi vagy nő, találd meg nálunk leendő táncpartnered vagy a „nagy Ő”-t.

Buliba

A magyarországi/európai táncélet 2 meghatározó táncáról beszélünk. Rengeteg szórakozási lehetőség a hét több napján. Igazán akkor látsz bele ebbe, miután elkezded.

Bachata

A bachata a salsához hasonlóan a karib eredetű táncok közé tartozik, azonban a salsánál lágyabb hangzású, melankolikus, romantikus hangulatú zenei stílus. Hazánkban a legdivatosabb párostáncok közé tartozik. Népszerűségét az egyszerű, könnyen megjegyezhető lépéseinek köszönheti, így már kezdő szintén is nagyon élvezetes.

Haladóbb szinten jön elő a nehézsége, mivel a lépéseket kísérő csípő és testmunka elsajátítása hosszas gyakorlást igényel. Másik jellegzetessége, hogy partner és stílus függően lehet távolabb vagy akár szoros, testkontaktusos tánctartásban is táncolni. A bachatából több stílus ismert, melyeket gyakran angol szavakkal illetünk, melyeket nem szoktunk lefordítani a magyar szóhasználatban: traditional bachata, urban bachata, dominikai bachata, sensual bachata, modern bachata. Néhány érdekesség, míg a dominikai bachata egy tempósabb, alaplépését tekintve négyzetesebb tánc, addig a sensual bachata, mint azt a neve is sugallja az egyszerűbb oldalazó vagy előre hátra haladó alaplépéseket használja és gyakran szoros testkontaktusban táncolják, melyben nem ritkák a mély döntések vagy a testhullámok.

A nőket gyakran pont az utóbbi miatt ragadja meg nagyon ez a tánc, mivel itt igazán kimutathatják táncos formában az érzéseiket, mozdulataikban igazi nők lehetnek. Éppen ezért ezt a táncot nem szoktuk akárkivel táncolni vagy annak megfelelően válogatjuk össze a táncban használt figuráinkat, hogy milyen viszonyban vagyunk az aktuális táncpartnerünkkel. Ez a tánc sokkal inkább a romantikus érzésekről, a szenvedélyről és a befelé fordulásról, a partnerre figyelésről szól mindamellett, hogy nagyfokú zenei érzékenységet követel meg a vezetőtől, mivel ez a tánc sokkal inkább kötődik a különböző zenei részekhez egy számon belül, mint konkrét egységnyi idő alatt elvégzendő figurákhoz. Ilyen konkrét figurák igazából nem is léteznek.

A Bachata nem csak egy tánc, nem csak egymás után pakolt figurák sorozata, hanem egy érzés, amit a zene, a partnered kivált belőled. Ez a tánc szinte teljes egészében improvizációra épül, ezért jóval nagyobb hangsúlyt kap a tanulás során a vezetés/követés technikája. Hazánkban a bachata népszerűsége az Aventura nevű zenekar „Obsesión” című számával kezdődött, melyet még ma is hallhatunk néha a rádióban.

Felnőtt kubai salsa és bachata

KUBAI SALSA

Ha felnőttként kezdenél táncot tanulni vagy esetleg már korábban is tanultál és folytatni szeretnéd a táncolást, akkor választhatsz órarendi salsa és bachata óráink közül vagy vehetsz magánórákat ezekből vagy akár más, a tanáraink képzettségi repertoárjában található táncból. Jelenleg bachata középhaladó és salsa kezdő, haladó órarendi csoportjaink vannak, melyek előnye, hogy jó hangulatban, közösségben, kedvező áron tanulhatsz táncolni. Az órákra folyamatos párcsere jellemző, így akár szólóban is érkezhetsz akár nő, akár férfi légy.

A sok párcsere további előnye, hogy a másokkal gyakorlásnak köszönhetően folyamatosan csiszolódik a technikád, vezetésed/követésed, így jóval használhatóbb tánctudást szerzel. Ha pedig magasabb szintre vágysz, akkor kell egy állandó partner és irány a fellépőcsoport.

Az órarendben nem található táncokról annyit, hogy jelenleg a következő táncokból tudod képezni magad tanárainknál: reggaeton, női és férfi mozgástechnika, son, kubai rumba, afro, versenytáncok (angol és bécsi keringő, slowfox, quickstep, tangó, rumba, cha-cha-cha, rock’n’roll/jive, samba, paso doble), kizomba, argentin tangó, zouk, balett, showtánc. De bármilyen speciális kérdéssel bátran lehet minket keresni, jó eséllyel tudunk segíteni vagy ajánlani valakit.

Több, mint egy táncóra

Aki igazán beleveti magát ebbe a világba az rájön, hogy számos bulizási lehetőséget, jobbnál jobb táborokat, wellness-el egybekötött kikapcsolódást, a fanatikusoknak pedig fesztiválokat ad, mint amilyen a tengerparti CSSF vagy a Cubanero is.

Egyedül is jöhetsz (Rueda)

A rueda jelentése körtánc, ami azt jelenti, hogy párokat alkotva körben gyakorlunk és számos szórakoztató párcserélő figuránk van, mely a jókedv megalapozása mellett segíti a párcseréket.

Fesztiválok

Számos fesztivál van itthon és külföldön is, melyen a legnagyobb tanároktól tanulhatsz. Az órákon kialakul egy közvetlenebb légkör, ami sok új táncpartnert jelent később az esti bulikban.

Nincs dress code

Szeretjük az egyéniséget, és azt szeretnénk, hogy olyan ruhát és cipőt viselj, ami boldoggá és kényelmessé teszi a táncot... esetleg egy Vagabundo pólót, mint mi.

Egyéb programok (Vagabundo Camps)

Tánciskolánk is rendez számos remek programot a tanulás, kikapcsolódás és bulizás jegyében. Ilyenek a hétvégi hegyi vagy kajak túráink. Napközben sport és tánc, este bulizás reggelig.