Nyári gyermek tánctábor 2019

2018-ban is folytatódik a tánc-, játék- és élménysorozat a vakációban.

Nyári gyermek tánctábor 2019 Nyári gyermek tánctábor 2019

Hagyomány és megújulás

2012 óta szervezünk táborokat a már bevált séma szerint. A jó dolgokat igyekszünk megtartani, miközben új lehetőségeket kutatunk fel és építünk be.

3 éve változatlan áron

Azt hiszem kevés tabor mondhatja el magáról, hogy 14.000 Ft-ért heti 5 nap biztosítanak napi 2 étkezést és ennyi színes programot.

Referencia

Megelégedettséggel tölt el, hogy olyan 20-30 gyerek évről-évre visszajár. Vannak akik már 4-5 éve is. Kell ennél jobb referencia?

Jelentkezés

Ha eldöntötted, hogy csatlakozol, keress fel minket minél hamarabb, hiszen fogynak a helyek!

BELEKÓSTOLNÁL EGY KIS TÁNCBA A NYÁRI SZÜNETBEN? TARTS VELÜNK!

Legyél kezdő vagy haladóbb, táborunkat úgy állítottuk össze, hogy a nyári szünet se teljen el tánc nélkül, miközben rengeteg élménnyel gazdagodhatsz, új barátságokra tehetsz szert.

A Violin Művészeti Iskola jóvoltából idén is megszervezzük júliusi nyári táborainkat. Egy szép, tükrös balett terem ad helyet idén a táborunknak a Római városrészben. A szép tágas teremhez több kisebb öltöző és közösségi helység is tartozik, valamint egy szép nagy füves udvar, ahol kellemesen el tudjuk tölteni a táncórák közötti pihenőidőket. De táborunk nem korlátozódik csupán egyetlen helyszínre

Edzőtábor helyett élménytábor

Évről évre bővítjük eszközeinket, illetve új szolgáltatókat vonunk be, hogy színesítsük programunkat. Van hogy szebb helyszínre költözünk, máskor új játékokat veszünk, stb. A jól bevált sémákat megtartjuk, miközben folyamatosan új lehetőségeket kutatunk fel és építünk be a kínálatba. Ez nem egy klasszikus edzőtábor.

Bár nagy szerepet kap a tánc, így olyan gyereknek semmiképp se ajánljuk, aki nem szeret táncolni vagy nem szeretne szervezett táncórán részt venni, mégis fontos kihangsúlyoznunk, hogy ez a nyári szünidő és nem az iskola! A táncórák között (és néha alatt is) több játékos programot iktatunk be, igyekezve eleget tenni a különböző érdeklődésű gyerekeknek. A programok között sok közös játék van, mint az ismerkedős játékunk az első napon, a csapatversenynek álcázott közös, szórakoztató feladatok, az Activity, a NERF és még számos eszköz és társasjáték, amit a holtidőkben használhatnak.

Táncórák

A gyerekek délelőtt és délután is részt vesznek táncórákon, de azok gördülékenyen és sok animációval zajlanak, nem célunk, hogy profi táncosokat neveljünk 5 nap alatt. Ugyanakkor célunk, hogy a különböző tudással és életkorral érkező gyerekeket megmozgassuk, bevezessük őket a táncba és néhány koreográfián keresztül bemutathassák a tanultakat. A koreográfiák nem feltétlen könnyűek, de ki-ki a maga szintjén el tudja sajátítani az ötödik nap végére, így a haladóbbak is sok új figurához juthatnak.

Élményfürdő

Idén se maradunk lubickolás nélkül, már folynak az időpont egyeztetések az élményfürdővel, hogy mikor tudnak minket vendégül látni azsúfolt nyári szezonban. Idén is tervezünk heti egy alakalommal délelőtt vagy délután egy kis lazítást.

Társasjátékok, a klasszikusok

Első nap ismerkedős játékokat játszunk, majd később előkerülnek a különböző csoportos játékok (pl. az activity), a kártya- és társasjátékok. A kínálatot évről évre bővítjük, az újdonságok és a közönségkedvencek szerint.

Kreatív Stúdió és Campus Bowling

Több külső szolgáltatót is bevontunk a táborba. Ilyen a Kreatív Stúdió, amely minden turnusban tart egy délután erejéig kézműves foglalkozást. Vikinek kreatív ötleteinek és a bolt alatti jól felszerelt alkotóműhelynek köszönhetően a duplázó gyerekek (akik több turnusba is beiratkoznak egy nyáron) is mindig új kihívásokkkal, alkotási lehetőséggekkel találkoznak. De ilyen külső helyszínünk a Campus bowling pályái is.

NERF

A gyerekeknek nagy a mozgásigényük, így néha a játszótéren, néha a tekepályán, néha pedig a tábor helyszinén futtatjuk meg őket a már sokak számára ismert NERF szivacslövedékes játékkal. Ez az egyik kedvenc programjuk. Miközben a két csapat a kis fegyverekkel egymást támadja, észrevétlenül erősödnek és fáradnak el. Állítom, hogy a NERF és az uszodai programok után szoktak a legjobban aludni.

Vigyázunk a gyerekekre

Reggeltől kora délutánig egy szaktanár és segítők biztosítják a folyamatos felügyeletet, tehát egyszerre többen figyelünk és szórakoztatjuk a gyerekeket, így a szülők nyugodtan dolgozhatnak.

Biztonság

A táboraink bejelentettek, az ÁNTSZ rendszeresen ellenőrzi a tábor különböző helyszíneinek az előírásoknak megfelelő állapotát, az elsősegélydobozok tartalmát, az étkezések lebonyolítását, az uzsonnák megfelelő beszerzését és tárolását, a helyszín előírások szerinti takarítását. Az ellenőrzés kiterjed a jelentkezőkre is, melyben vizsgálják, hogy mindenki járvány-egészségügyi szempontból alkalmas állapotban vesz részt a táborban és ezt a szülő írásban lenyilatkozza e a tábor első napjáig, lásd: Szülői nyilatkozat a táborozásban résztvevő kiskorú gyermek egészségügyi alkalmasságáról.

Étkezés

Az étkezés nálunk nem tartalmazza a reggelit, mivel ezt van aki otthon szereti elfogyasztani, a többieknek pedig otthon csomagolnak valami kis finomságot, amit reggel együtt fogyasztunk el 9 óra előtt. Az ebédet és az uzsonnát a Corso Étterem biztosítja. Jól együtt tudunk működni az étteremmel. Finom, változatos uzsonnákat szoktak összekészíteni nekünk és a menünek megfelelő, de gyerekek által kedveltebb ételeket kapunk.

Ételallergiáról

Az ételallergiákról az ebédet és uzsonnát biztosító éttermet is mindig tájékoztatjuk. Szinte minden évben akad glutén-, laktóz- vagy valamilyen más érzékenységű gyerek a táborban. Az étterem igyekszik ezt figyelembe venni és egyszerű módosításokkal vagy az a’la carte kínálatból helyettesíteni.

TURNUSOK

Idén három turnusban szervezünk táborokat. Minden turnus hétfőtől-péntekig tart és napközis jellegű. A konkrét programok nagy része a 08:00 és 14:45 óra özötti időszakra esik. Ennél korábban 6:30-tól van lehetőség hozni a gyerekeket. A napnak viszont korántsincs vége délután három előtt. A délutáni programokat úgy igyekeztünk összeállítani, hogy akit korábban szeretnének elvinni, az se maradjon le sok mindenről, viszont a 16:00-ig maradók se unatkozzanak. Ilyen programok a Máltai Szeretetszolgálat Játszótere a városháza mögött, a bowling a Campusban, stb. A tábort megelőző héten pontos menetrendet kapnak a szülők e-mailben, hogy melyik nap milyen programokra lehet számítani és melyik helyszínen fejeződik be a nap. A korábbi érkezést és a kései távozást mindenképpen a jelentkezési lapon előre kell jelezni.

A jelentkezők ajánlott életkora 6-12 év közötti, mely csupán irányadó, azonban érdemes figyelembe venni, hogy egy 4-5 éves még nagyon nehezen követi/viseli a hosszabb szervezett táncórákat. A jóval idősebbek pedig nem biztos hogy olyan jól érzik magukat a sok kicsi között. A jelentkezésnél azonban szívesen segítünk, ajánlásokat teszünk, hogy a turnus aktuális jeletkezői szerint milyen a várható életkor, lesznek e korán érkező más gyerekek ilyenek, ezáltal segítünk dönteni, ha valaki 2 időpont között dilemmázik.

Az idei nyári turnusok; 2019. július 1-5., 2019. július 8-12., 2019. július 15-19.

TÁNCTÁBOR ÁRAK

Az árak 3 éve változatlanok. Egy turnusban való részvétel 14.000 Ft/fő, mely tartalmazza a napi kétszeri étkezést (ebéd, uzsonna), és a programok költségeit (kreatív foglalkozás díját a Kreatív Stúdióban, játékokat, fürdőbelépőt, bowlingpálya bérleti díját).

Amit nem tartalmaz: költőpénzt a fürdőben, fagyipénzt az ebédek után. Az uszodai napot kivéve minden nap ebéd után megállunk az egyik útba eső cukrászdánál fagyizni, vagy sütizni/limonádézni, ki amit szeret. A cukrászdától minden évben kapunk csoportos kedvezményt, melynek métrékét tartalmazza a tábor előtti tájékoztató e-mail, ez alapján tudjátok kalkulálni a zsebpénzt.

Violinos kedvezmény: Akik az idén iskolánk tanulói voltak az idei tanévben és nincs elmaradásuk az iskola felé, azoknak 1500 Ft kedvezményt biztosítunk változatlan feltételekkel.

Szervezés

Hadd mutatkozzam be, Nagy Noémi vagyok és 2012 óta szervezek nyári tánctáborokat Dunaújvárosban. Korábban a MaxPain Sportcentrum adott helyszínt ezeknek a táboroknak, azonban az utóbbi időben már a Violin Művészeti Iskola biztosítja a helyszínt. A korábban főként zumba táborokat az elmúlt két évben felváltották a tematikus táborok, melyek között volt kezdő zumba kicsiknek, haladó zumba a nagyoknak és társastánc táborunk is, ahol tavaly jive és angol keringő volt egy hétig terítéken. A turnusokat igyekszünk korosztályok és tudás szerint szétbontani.

Ami pedig a programokat illeti, aránylag feszes menetrendünk van, melyet a szülők legkésőbb a tábort megelőző hét végén e-mailben megkapnak. A heti terv tartalmazza, hogy melyik nap milyen programok várhatóak és milyen felszerelés szükséges (elsősorban ruházat, a többit mi biztosítjuk) és hogy mettől-meddig melyik helyszíneken tartózkodunk. Így könnyedén hozható-vihető a gyerek akár napközben is, ha például aznap fontos orvosi vizsgálatra van előjegyzése.

Ellenőrzött tábor

A táboraink bejelentettek, az ÁNTSZ rendszeresen ellenőrzi a tábor különböző helyszíneinek az előírásoknak megfelelő állapotát, az elsősegélydobozok tartalmát, az étkezések lebonyolítását, az uzsonnák megfelelő beszerzését és tárolását, a helyszín előírások szerinti takarítását. Az ellenőrzés kiterjed a jelentkezőkre is, melyben vizsgálják, hogy mindenki járvány-egészségügyi szempontból alkalmas állapotban vesz részt a táborban és ezt a szülő írásban lenyilatkozza e a tábor első napjáig, lásd: Szülői nyilatkozat a táborozásban résztvevő kiskorú gyermek egészségügyi alkalmasságáról.

Gyerek felügyelet

Bár a szervezés az én asztalom akárcsak a táncórák, a lebonyolítás során mindig akad segítségem. Napközben a programokon nagyobb diákjaim az állandó segítőim, míg uszodai napon plusz 1-2 felnőtt segítővel egészül ki a csapat. A mély vízbe csak szülői beleegyezéssel és egy fő felnőtt kísérettel tartózkodhatnak a gyerekek, tekintettel a többi táborozó miatt megnövekedett nyári uszodai létszámra. A felmerülő rosszullétek esetére a szülőktől a tábor kezdetéig bekérjük a szükséges telefonszámokat és a gyerekek ismert allergiás betegségeit, így azonnal tudjuk értesíteni, ha szükséges.

Képek, videók

A táborok során időközönként képeket és videókat készítünk a gyerekekről, melyet ezt követően megkapnak a résztvevők és melyet megőrzünk és a későbbiekben felhasználhatunk a reklámtevékenységünk során. Természetesen erről a szülőt a jelentkezési lapon is tájékoztatjuk, melyen aláírásával ezt jóváhagyja. Ez egy eszköz számunkra, hogy a jelentkezők néhány visszanézhető emléket vigyenek haza magukkal a táborból és hogy meg tudjuk mutatni a leendő táborozóinknak, hogy miből is áll egy ilyen tánctábor. Igen, a szülők is fognak kapni a három tábor lezárta után egy nagy közös képgalériát, nem fogjuk egyesével elküldeni a képeket :)

Impulse képgaléria

Jelentkezés

A jelentkezés a kitöltött jelentkezési lappal és az előleg (= első részlet) válik érvényessé. A turnusválasztás és az egyéb kérdések A létszámkorlát 16 fő, ezt követően betelik egy turnus és már nem lehet rá jelentkezni. A szervező megtagadhatja a részvételt, amennyiben betelt a csoport vagy a gyerek tudásszintje nem elegendő (haladó táborok esetén). A fizetés idén már utalással is lehetővé vált, de érdemes előtte telefonon vagy e-mailben egyeztetni a téves jelentkezések és oda-vissza utalások elkerülése végett. Ezt követően válik sikeressé a jelentkezés, mely annyit tesz, hogy foglaljuk a helyét a táborban. Ténylegesen azonban csak akkor vehet részt, ha a tábor első napjáig befizeti a teljes összeget és a szülő írásban nyilatkozik arról, hogy egészségügyi szempontból közösségbe vihető a gyerek. Vigyázat, a nyilatkozatot nem lehet előre elküldeni, hanem az első napon kell magával hozza a gyermek, mivel az nem lehet 3 napnál régebbi a tábor kezdetéhez képest.

Visszafizetési garancia

Amennyiben a gyerek például megbetegedik és nem tud részt venni a tábor teljes időtartama alatt, úgy a szülő visszafizetéssel élhet az előlegen túli befizetéséből a hiányzott napokkal arányosan. Az előleget 2019. június 17 után nem áll módunkban visszatéríteni. Teljes visszatérítés csak korai visszamondás esetén lehetséges, azaz 2019. június 17-ig történő visszamondás esetén.