Az impulse tánciskoláról

Iskolánkban gyerek és felnőtt táncoktatást kínálunk a hobbi szinttől a versenyzési lehetőségig.

Az impulse tánciskoláról Az impulse tánciskoláról

Mit ad az Impulse azoknak akik ott táncolnak?

Iskolánkban gyerek és felnőtt táncoktatást kínálunk a hobbi szinttől a fellépési/versenyzési lehetőségig. Palettánkon megtalálható a gyerek zumba és társastánc, a felnőtt kubai salsa és bachata oktatás, valamint vállalom esküvői táncok betanítását is. Az óráinkon igényes környezetben, jó hangulatban tanulhatod meg, hogy mit jelent a zenére mozogni, hogyan tudod a megszerzett tudásodat táncos szórakozóhelyeken használni. Az Impulse nem csupán tánctanulás, közösség! Gyakran együtt járunk táncfesztiválokra felnőtt tanulóinkkal, a gyerekeknek pedig élménydús nyári táborokat szervezünk.

RÓLAM

Bár pici koromtól nagyon foglalkoztatott a tánc, mégis meglehetősen későn, 10 éves koromban kerültem kapcsolatba a tánctanulással. Társastáncokkal kezdtem, mely azóta is meghatározó maradt az életemben. Kiváltképp mikor gimnazista koromban az Individum tánccsoportba jártam, ahol számos fellépésen vettünk részt, még néhány versenyre is eljutottam akkori táncpárommal és nagyon jó közösség és kiváló tanárok vettek körül. Ennek az időszaknak a másik érdekessége, hogy ezzel a csoporttal mentünk fel először (és még jó párszor) Budapestre egy „Öt órai tea” nevezetű rendezvényre, ami egy társastáncos táncház volt tulajdonképpen, ahol nagyon kultúrált keretek között lehetett táncolni jobbnál-jobb zenékre. Lenyűgözött a közeg, a sok jó táncos, az hogy másokkal is van lehetőségem táncolni, nem csak a klubom béliekkel. Menthetetlenül megfertőződtem.

Egyetemi éveim alatt sikerült felkerülnöm Budapestre, ahol a társastáncot felváltotta a salsa, ez lett az új nagy szerelem, vonzott a sok szórakozóhely adta táncos élet, a salsa nyújtotta szabadság a kötött versenytáncos formák után. Bár a salsának is megvannak a saját stílusbeli jellemzői, mégis sokkal több teret enged az egyéniségnek, a saját ötleteknek. Amikor csak tehettem táncórákra jártam, vagy táncos partikon gyakoroltam és csiszoltam a megszerzett tudásom. Sokáig zavart, hogy bár több éve táncoltam már, gyakran éreztem, hogy még nem tudok bárkivel táncolni, hogy még nem vagyok „jó követő”, de éreztem, hogy napról napra közelebb kerülök hozzá. Később más páros divattáncokban is jártasságot szereztem és célul tűztem ki, hogy megpróbálom megismertetni másokkal is ezt a csodás világot, melynek sajnos az a hátránya, hogy ameddig nem vagy benne nem láthatod, hogy milyen perspektívák vannak benne. Ha azt mondanám neked, hogy Budapesten minden napra jut egy salsa buli és akkor még a többi táncról nem is beszéltem (bachata, swing, társastánc, stb.), ha azt mondom, hogy nyáron a Balatonon minden héten van legalább egy tánciskolának tábora nem ritkán több száz fős felnőtt részvétellel és ha azt mondod, hogy minden hónapban minden megyében van legalább egy salsa gyakorlóest vagy parti talán nem hinnéd el, pedig így van. A tánc nálam nem csak egy hobbi, ahol heti egyszer-kétszer kicsit megmozgathatom magam, hanem egy szórakozás, egy tanulni vágyás, új emberek és élmények, egy életforma!

Miután az akkori párom miatt visszakerültem Dunaújvárosba, belekezdtem a saját tánctanári pályám kiépítésének, miközben folyamatosan képeztem magam tovább főként budapesti kurzusokon. Kezdetben a sportedzői képesítést szereztem meg és főként zumba órákat tartottam, akkoriban még főleg felnőtteknek. Később egyre szélesedett a profil és belevágtam a Táncművészeti Egyetem elvégzésébe is.

Önéletrajz

Túlnyomórészt gyerekeket oktatok az időm nagy részében a Violin Művészeti Iskola keretein belül több táncos tanszakon is a balettől a modernig, de a társastánc marad mindig az egyik kedvencem. Mellette felnőtteknek tartok salsa és bachata csoportos és magánórákat, nyáron pedig gyerek tánctáborokat szervezek és különböző táncokból készítek fel esküvős párokat. Néhány diákommal már eljutottunk a versenyzésig. Távlati (vagy nem is annyira távoli) céljaim között szerepel, hogy még több eredményes versenyzőt neveljek ki szóló, páros és csoportos kategóriákban.

Személyes adatok

Név: Nagy Noémi Katalin
Telefon: +36 (70) 949 7739
E-mail: noemi@impulse-tanciskola.hu
Születési dátum: 1988. december 28.

Tanulmányok

 1. Magyar Táncművészeti Egyetem
  Táncos és próbavezető
 2. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
  Ipari termék és formatervező mérnök
 3. Rosti Pál Gimnázium és Szakképző Iskola
  OKJ Sportedző

Nyelvismeret

 1. Német
  középszint
 2. Angol
  kezdő-középszint

Egyéni készségek

 1. Számítógépes ismeretek
  Zene vágás, Microsoft Word, Excel, PowerPoint, InDesign, Solid Edge, AutoCAD
 2. Vezetői engedély
  B kategóriás
 3. Érdeklődési területek
  olvasás, sport, tánc, sütés, rajz

Szakmai tapasztalat

 1. 2011 – 2013
  Cég neve: MaxPain Sportcentrum
  Cég címe: 2400 Dunaújváros Béke körút 3.
  Beosztás: Táncoktató és Sportedző
  Zumba, Gyerek latin show, Senior Társastánc, TRX edzés
 2. 2013 – 2016
  Cég neve: MaxPain Sportcentrum
  Cég címe: 2400 Dunaújváros Béke tér 3.
  Beosztás: Táncoktató és Sportedző
  Gyerek és felnőtt Zumba, Gyerek latin show, Reggaeton, Kubai salsa, Bachata, TRX edzés, Nyári tánctáborok
 3. 2015 – 2017
  Cég neve: Kossuth Lajos Ált. Isk.
  Cég címe: 2421 Nagyvenyim Fő u. 16.
  Beosztás: Sportedző
  Táncoktatás testnevelés órában
 4. 2016 - 2018
  Cég neve: Salsa Vagabundo
  Cég címe: 2400 Dunaújváros Béke tér 3.
  Beosztás: Táncoktató
  Salsa és Bachata
 5. 2014 óta
  Cég neve: Violin Művészeti Iskola
  (MMK és Gárdonyi Isk. helyszínnel)
  Cég címe: 2400 Dunaújváros Váci M. u. 12.
  Beosztás: Táncoktató
  Gyerek társastánc, moderntánc és zumba

Referenciák

Néhány referenciám megtalálható a vélemények menüpontban.