Gyermek zumba

Intenzív táncos fitneszirányzat gyerekeknek, mely megmozgat és könnyen tanulható.

Gyermek zumba Gyermek zumba

Zumba tánc

Intenzív, könnyen tanulható, több táncstílust átfogó fitnesz-táncórák a legjobb zenékre. Folyamatos mozgás egyszerű tánclépésekkel és aerobik elemekkel.

Testtudat fejlesztés

Az óra megmozgatja, erősíti és formálja a gyerekeket, miközben fejleszti a ritmusérzéket, a testtartást, a hajlékonyságot és a koordinációt.

Mindenki jöhet

Előképzettség nélkül bármikor elkezdhető. A kezdő koreográfiák könnyűek és fokozatosan épülnek fel. Haladó csoportok a nagyobb kihívást keresőknek.

Fellépések

Év közben több iskolai, városi fellépésen mutathatják meg magukat. Év végén egy színvonalas gála keretében vizsgadarabot mutatnak be.

GYERMEK ZUMBA

Gyerek Zumba óráimat jelenleg két különböző szinten tartom: kezdő (6-10 év) és haladó (10 - 18 év). Mindkét órára jellemző, hogy az órák tartalmaznak bemelegítést, nyújtást, technikai oktatást, sok-sok táncot és kisebb koreográfiák/mixek betanulását.

Az órákon többnyire Zumba koreográfiákat táncolunk, melyek jellegzetessége, hogy teljes számokat táncolunk végig, melyekben az azonos zenei részekhez azonos, koreográfia tartozik, melyekben az egyes lépések nagyobb ismétlésszámban fordulnak elő, így könnyebb felvenni a fonalat és egyszerűbb megjegyezni azokat.

Zumba, mint fitneszirányzat

Másik jellegzetessége a Zumbának, hogy ez egy fitnesz irányzat, tehát az óra fontos része, hogy szinte folyamatosan táncolunk, sokszor a szám közben felépítve tanulunk meg egy-egy új koreográfiát, ezáltal a folyamatos mozgás által és a gyors-lassú számok váltakozásával egy remek intervallumos aerobik jellegű edzés jön létre.

A koreográfiák sokszínűek, az adott számhoz illeszkednek - így nem korlátozódnak egyetlen táncstílusra -, nehézségük a csoport függvényében változik. A gyerekek számos városi, környéki és iskolai rendezvényen lépnek fel év közben, majd a tanév végeztével az évzáró gálán, színvonalas körülmények között egy vizsgadarabot mutatnak be.

Gyermek zumba