Nyári gyermek tánctábor 2018

2018-ban is folytatódik a tánc-, játék- és élménysorozat a vakációban.

Nyári gyermek tánctábor 2018 Nyári gyermek tánctábor 2018

Programok

Minden nap táncórákkal és más-más programokkal készülünk a résztvevőknek. Csak néhány példát említenék: uszoda, Nerf, teke, kreatív foglalkozás.

Árak

Tavalyi árakon várjuk a táborozni vágyókat. Heti 5 nap, napi 2 étkezéssel és a programok költségeivel mindössze 14.000 forintért. Violinos diákjaimnak további kedvezmények.

Szervezés

Bejelentett táborainkat 2012 óta szervezzük meg és az ÁNTSZ ellenőrzése alatt állnak. Nem tömegtáboroztatás, kiscsoportos turnusokat hirdetünk 2 fő felügyelettel.

Jelentkezés

Az oldalról letölthető jelentkezési lappal és az előleg befizetésével lehet jelentkezni június közepéig a Gárdonyi iskolában, utána a WALKenergie teremben.

Folytatódik a vakációs tánc és élménysorozat

Idén is megrendezésre kerül nyári tánctáborunk! A korábban MaxPain tánctábor néven ismertté vált programunk 2018-ban új helyen talált méltó helyszínt magának.

A Violin Művészeti Iskola frissen felújított 70 m2-es termébe költözünk a belvároshoz közel, a Kallós Dezső utca elejére. A terem a 37-es Kerpely Kollégium melletti kék kerítéses ingatlanban van. A szép tágas teremhez több kisebb öltöző és közösségi helység is tartozik, valamint egy szép nagy füves udvar, ahol kellemesen el tudjuk tölteni a táncórák közötti pihenőidőket. De táborunk nem korlátozódik csupán egyetlen helyszínre.

Programok

A tánc mellett nagy hangsúlyt kap a játék és a közös programok. A tábor első reggelén is már közösen játszunk különböző ismerkedős játékokat. A hét folyamán előkerülnek a különböző bel- és kültéri játékaink, mint a NERF, az Activity, a kártya és társasjátékok, a sorverseny, a labdák, ugrókötelek, tollasütők és még sorolhatnám. 

A táborba lehetőség van saját játékot is behozni a hét elején, melyet a turnus végéig megőrzünk és pénteken hazavisznek a gyerekek. Évről-évre vannak külső helyszínes programjaink, melyek tovább színesítik az itt eltöltött időt. Ilyen a csütörtök délutáni uszoda, amikor szusszanunk egyet a fárasztó hét végefelé. De ilyen a teke vagy bowling is, amit a kisebb-nagyobb korosztály egyaránt nagyon szokott élvezni. Aki szeret táncolni, az gyakran szeret kézműveskedni is, ezért heti egy alkalommal kézműves, másnéven kreatív foglalkozást szoktunk tartani. Csak néhány példa az elmúlt évekből, készítettünk díszdobozt, legyezőt, csomózott karkötőt, festettünk lampiont, üveget, díszítettünk képkeretet, koszorút, övtáskát, öntöttünk ékszergyantával medált. Egyszóval mindenki talál kedvére való elfoglaltságot.

Kreatív foglalkozás

Mivel a táncot kedvelő gyerekek gyakran más művészeti ágban is jeleskednek, gyakran jó a kézügyességük és a fantáziájuk, ezért programjaink közül szeretném kiemelni a kreatív foglalkozást, melyre évről évre új ötletes témákkal ajándéktárgyakat készítünk, melyet pénteken, a bemutató után át tudnak adni a szüleiknek.

NERF

A gyerekeknek nagy a mozgásigényük, így néha a játszótéren, néha a tekepályán, néha pedig a tábor helyszinén futtatjuk meg őket a már sokak számára ismert NERF szivacslövedékes játékkal. Ez az egyik kedvenc programjuk. Miközben a két csapat a kis fegyverekkel egymást támadja, észrevétlenül erősödnek és fáradnak el.

Uszoda

Nincsen nyári tábor pancsolás nélkül, így egy délutánt pihenésképpen a helyi uszodában töltünk. Uszásoktatás nincs, a csapatot két részre szedjük annak függvényében, hogy ki mehet a mélyvizbe és ki nem. Így mindenki a szintjének megfelelően tud úszkálni, játszani az uszodában, melyhez különböző játékokat is szoktunk vinni.

Társasjáték klub

A manapság elterjedt telefonos és más gépes játékok ellenére fontosnak tartjuk, hogy a táborban lehetőség szerint együtt játsszanak a gyerekek. Első nap ismerkedős játékokat játszunk, majd később előkerülnek a különböző csoportos játékok (pl. az activity), a kártya- és társasjátékok, melyhez egy komoly gyüjtemény áll a rendelkezésükre.

Étkezés

Az étkezés nálunk annyiból rendhagyó módon történik, hogy reggelit/tízórait nem biztosítunk, ezt reggel magukkal hozzák a gyerekek, melyet együtt 9 óra előtt elfogyasztunk. Ha nem tudják az egészet megenni, akkor hűtőben tároljuk. Amit mi biztosítunk, vagyis a leszerződött étterem, az az ebéd és az uzsonna, mely tartalmaz délben egy menü szerinti levest és főételt, délután háromkor az uzsonna pedig jellemzően valamilyen péksüteményt vagy gyümölcsöt vagy kekszet és joghurtot.

Ételallergiáról

Az ételallergiákról az ebédet és uzsonnát biztosító éttermet is mindig tájékoztatjuk, melyekkel remekül együtt tudtunk működni az utóbbi években mindegyik eddig választott étteremmel.

Vigyázunk a gyerekekre

Reggeltől kora délutánig egy szaktanár és segítők biztosítják a folyamatos felügyeletet, tehát egyszerre többen figyelünk és szórakoztatjuk a gyerekeket, így a szülők nyugodtan dolgozhatnak

TURNUSOK

Idén három turnusban szervezünk táborokat. Minden turnus hétfőtől-péntekig tart és napközis jellegű, azaz 08:00-15:30-ig vannak a programok. A napi gyerekfelügyelet igény esetén kibővíthető 6:45-16:30-ig. Azonban ilyenkor már csak 1-2 gyerek szokott lenni, ahol a szülő/nagyszülő nem tudja megoldani a munkaideje miatt a normál idősávban a gyerek helyszínre vagy helyszínről történő elszállítását. Az ilyen extra igényeket mindenképpen a jelentkezési lapon előre kell jelezni.

A jelentkezők életkora 5-16 év közötti lehet, ami meglehetősen nagy intervallum, de a turnusok jelentkezésénél a turnusuk alakulásától függően igyekszünk segíteni, hogy hol vannak többen a kisebbek és hol többen a nagyobbak. A turnusok minimális létszáma 6 fő, ennyi szükséges ahhoz, hogy elinduljon a turnus és abban a korosztályban indul el, amelyikből hamarabb összejön a 6 fő.

Az idei nyári turnusok; 2018. július 2-6., 2018. július 9-13., 2018. július 23-27.

TÁNCTÁBOR ÁRAK

Egy turnusban való részvétel 14.000 Ft/fő, mely tartalmazza a napi kétszeri étkezést (ebéd, uzsonna), és a programok költségeit (kreatív foglalkozás eszközigényét, játékigényt, uszodabelépőt, teke/bowlingpálya bérleti díját).

Amit nem tartalmaz: költőpénzt az uszodában, fagyipénzt az ebédek után. Az uszodai napot kivéve minden nap ebéd után megállunk a Marcipán Cukrászdánál fagyizni, vagy sütizni/limonádézni, ki amit szeret. A cukrászdától minden évben kapunk csoportos kedvezményt, melynek métrékét tartalmazza a tábor előtti tájékoztató e-mail, ez alapján tudjátok kalkulálni a zsebpénzt.

Violinos kedvezmény: Akik az idén iskolánk tanulói voltak az idei tanévben és nincs elmaradásuk az iskola felé, azoknak 2000 Ft kedvezményt biztosítunk változatlan feltételekkel.

Szervezés

Hadd mutatkozzam be, Nagy Noémi vagyok és 2012 óta szervezek nyári tánctáborokat Dunaújvárosban. Korábban a MaxPain Sportcentrum adott helyszínt ezeknek a táboroknak, azonban az utóbbi időben már a Violin Művészeti Iskola biztosítja a helyszínt. A korábban főként zumba táborokat az elmúlt két évben felváltották a tematikus táborok, melyek között volt kezdő zumba kicsiknek, haladó zumba a nagyoknak és társastánc táborunk is, ahol tavaly jive és angol keringő volt egy hétig terítéken. A turnusokat igyekszünk korosztályok és tudás szerint szétbontani.

Ami pedig a programokat illeti, aránylag feszes menetrendünk van, melyet a szülők legkésőbb a tábort megelőző hét végén e-mailben megkapnak. A heti terv tartalmazza, hogy melyik nap milyen programok várhatóak és milyen felszerelés szükséges (elsősorban ruházat, a többit mi biztosítjuk) és hogy mettől-meddig melyik helyszíneken tartózkodunk. Így könnyedén hozható-vihető a gyerek akár napközben is, ha például aznap fontos orvosi vizsgálatra van előjegyzése.

Ellenőrzött tábor

A táboraink bejelentettek, az ÁNTSZ rendszeresen ellenőrzi a tábor különböző helyszíneinek az előírásoknak megfelelő állapotát, az elsősegélydobozok tartalmát, az étkezések lebonyolítását, az uzsonnák megfelelő beszerzését és tárolását, a helyszín előírások szerinti takarítását. Az ellenőrzés kiterjed a jelentkezőkre is, melyben vizsgálják, hogy mindenki járvány-egészségügyi szempontból alkalmas állapotban vesz részt a táborban és ezt a szülő írásban lenyilatkozza e a tábor első napjáig, lásd: Szülői nyilatkozat a táborozásban résztvevő kiskorú gyermek egészségügyi alkalmasságáról.

Gyerek felügyelet

Bár a szervezés az én asztalom akárcsak a táncórák, a lebonyolítás során mindig akad segítségem. Napközben a programokon nagyobb diákjaim az állandó segítőim, míg uszodai napon plusz 1-2 felnőtt segítővel egészül ki a csapat. A mély vízbe csak szülői beleegyezéssel és egy fő felnőtt kísérettel tartózkodhatnak a gyerekek, tekintettel a többi táborozó miatt megnövekedett nyári uszodai létszámra. A felmerülő rosszullétek esetére a szülőktől a tábor kezdetéig bekérjük a szükséges telefonszámokat és a gyerekek ismert allergiás betegségeit, így azonnal tudjuk értesíteni, ha szükséges.

Képek, videók

A táborok során időközönként képeket és videókat készítünk a gyerekekről, melyet ezt követően megkapnak a résztvevők és melyet megőrzünk és a későbbiekben felhasználhatunk a reklámtevékenységünk során. Természetesen erről a szülőt a jelentkezési lapon is tájékoztatjuk, melyen aláírásával ezt jóváhagyja. Ez egy eszköz számunkra, hogy a jelentkezők néhány visszanézhető emléket vigyenek haza magukkal a táborból és hogy meg tudjuk mutatni a leendő táborozóinknak, hogy miből is áll egy ilyen tánctábor.

Impulse képgaléria

Jelentkezés

A jelentkezés a kitöltött és visszajuttatott jelentkezési lappal, valamint az előleg befizetésével válik érvényessé. Érdemes azonban előtte telefonon vagy e-mailben egyeztetni a turnus életkoráról, szintjéről és a létszámról. Létszámkorlát van, mely 16 főben van meghatározva! A szervező megtagadhatja a részvételt, amennyiben betelt a csoport vagy a gyerek tudásszintje nem elegendő (haladó táborok esetén). A jelentkezés tehát egyeztetést igényel, téves jelentkezések és oda-vissza utalások elkerülése végett a fizetés csak személyesen készpénzben lehetséges. Ezt követően válik sikeressé a jelentkezés, mely annyit tesz, hogy foglaljuk a helyét a táborban. Ténylegesen azonban csak akkor vehet részt, ha a tábor első napjáig befizeti a teljes összeget és a szülő írásban nyilatkozik arról, hogy egészségügyi szempontból közösségbe vihető a gyerek. Vigyázat, a nyilatkozatot nem lehet előre elküldeni, hanem az első napon kell magával hozza a gyermek, mivel az nem lehet 3 napnál régebbi a tábor kezdetéhez képest.

Visszafizetési garancia

Amennyiben a gyerek például megbetegedik és nem tud részt venni a tábor teljes időtartama alatt, úgy a szülő visszafizetéssel élhet az előlegen túli befizetéséből a hiányzott napokkal arányosan. Az előleget 2018. június 1 után nem áll módunkban visszatéríteni. Teljes visszatérítés csak korai visszamondás esetén lehetséges, azaz 2018. június 1-ig történő visszamondás esetén.