Tehetséggondozó program

A Violin Művészeti Iskola egy igen elismert államilag támogatott iskola, célja a tehetséges fiatalok felkarolása.

Tehetséggondozó program Tehetséggondozó program

Művészeti képzések

Művészeti iskolásként a környék színvonalas művészeti képzései közül válogathatsz a tánctól a zenéig. Az iskolarendszer garantálja a folyamatos órákat és év végén bizonyítványt is ad.

Támogatott képzés

Az első szakként felvett államilag támogatott képzéseink verhetetlen árakat biztosítanak. Az év folyamán pedig eszközkölcsönzést és további támogatásokat biztosít az iskola.

Tehetséggondozás

Kiváló tanulóinknak kiscsoportos lehetőséget biztosítunk heti 1-2 extra óra keretében, hogy könnyebben felkészülhessenek a versenyeken való megmérettetésre.

Az egy százalékról

A Violin Művészeti Alapítvány adószáma 18488560-1-07. Ha lehetősége van rá, köszönjük, hogy adója egy százalékával támogat bennünket, nagyon sokat segítenek vele.

A violin művészeti iskoláról

A Violin Művészeti Iskola egy elismert, államilag támogatott intézmény, melynek szívügye az egyes művészeti ágak iránt fogékony gyerekek és fiatalok felkarolása, a szakképzett pedagógusaikkal történő oktatása, azaz a diákok képességeinek fejlesztése, tudásának növelése és a tehetségek kiemelése. Iskolánkban számos művészeti ág, több telephelyen ad lehetőséget számos korosztályban 6-22 év között.

Csak hogy néhányat említsek ezek közül zenei, képzőművészeti, színjátszási és táncos képzéseket biztosítanak Fejér megye területén Cecén, Sárbogárdon, stb. A telephelyük Dunaújvárosban van, ahol nagyon erős a táncművészeti oktatásuk a néptánctól a jazztáncon keresztül a társastáncokig. Diákjaink évente fellépések és versenyek tömkelegén szerepelnek és mind kiváló eredményekkel térnek haza. Az iskola szép termekben, színvonalas körülmények között tartja óráit, tanulói számára pedig kölcsönzési lehetőségeket biztosít eszköz- és hangszerkészletéből.

Alapítványuknak köszönhetően gyűjti az adó 1%-ékokat, melyet szintén az itt felcseperedő növendékekre költenek, legyen szó új fellépőruhákról, korszerűbb, megbízhatóbb hangtechnikai eszközökről és még sorolhatnám. Nem véletlen írtam, hogy „felcseperedő” növendékek, hiszen tanáraink lelkiismeretes munkáját mutatja, hogy az ide beiratkozó gyerekek nem ritkán hosszú évekig folytatják tanulmányaikat nálunk, mivel elégedettek az oktatás haladási tempójával, az órák légkörével, az oktatók készséges és hozzáértő stílusával.

Gyakran még felnőtt korukban is nehezen válnak meg a csoporttól és valamilyen egyesület/csoport formájában tovább működnek. Itt valóban a művészeti ismeret átadása, a közössége építése és a gyerekek érdekei az elsődleges szempont

Miért érdemes művészeti iskolában táncolni?

Szemben a magán oktatókkal, egy művészeti iskola államilag elismert bizonyítványt ad az itt megszerzett tudásról, melyet bizonyos továbbtanulási felvételiknél is beszámítanak. Az oktatás szigorú tematika mellett történik, mely megadja a haladás ideális tempóját, az elvárt ismeretanyagot az egyes osztályok szintjének megfelelően és átfogó tudást ad.

A tanulók év végén egy színvonalas gálaműsor keretében adnak számot a helyi színházban. Év közben a diákok a szükséges cipőket, ruhákat vagy kölcsönözhetik az iskolától, vagy gyakran támogatást kapnak ezek megvásárlására, így a költségek töredéke terheli a szülőket. A hátrányos helyzetűek, nagycsaládosok pedig további kedvezményeket érvényesíthetnek a tanév során.

Tanáraink és vezetőink évről-évre azon törik a fejüket, hogyan tudnánk még jobb körülményeket, még magasabb színvonalat létrehozni és még több gyerekhez elérni a megyében. Jelenleg dolgozunk egy új, az iskolához méltó helyszín kialakításán, amely közel van Dunaújváros belvárosához, ahol kisebb és nagyobb csoportok a számukra optimális méretű és eszközigényű termekben, kedvező terem és rezsi árakon tréningezhetnek az órákon, biztosítva a jövőben is a kedvező tagdíjak megmaradását. Ezek mind olyan dolgok, amelyet csak egy nagyobb szervezet tud lehetővé tenni.

A tehetséggondozó programunkról

Iskolánkban minden területen nagy figyelmet fordítanak a tehetséges növendékek felkarolására, azonban most főleg a saját tánccsoportunkról, az Impulse-ról nyilatkoznék. A másnéven mentorprogram lényege, hogy az évek óta szorgalmasan járó, kiemelkedő érdeklődést mutató táncosokat kiemelje a csoportból és hatékonyabban segítse őket a versenyzés felé.

Ez annyit jelent, hogy heti egy extra alkalomra biztosít termet és oktatót az iskola, hogy a versenykövetelményeknek megfelelő koreográfiát állíthassanak össze és a szükséges technikai tudást tovább csiszolhassák, fokozottan figyelve az egyénenként, páronként eltérő nehézségekre, hiányosságokra.

A versenyzés a csapat hosszútávú célja, melyre jelenleg 3 párt választottunk ki társastánc csoportunkban. A rövid távú céljaink között egy még profibb fellépőcsoport létrejötte szerepel, mely még méltóbban képviseli iskolánkat, kihozza a diákokban rejlő aktuális maximumot, hogy csoportunkat válasszák a helyi és környéki nagyobb rendezvények ékesítésére, mely még több fellépési felkérést jelent Impulse tánccsoportunknak, iskolánknak.

A program kibővítése

Ugyan nem csak a mi csoportunkban él ez a lehetőség, azonban még vannak olyan csoportok, ahol szintén szeretnénk ezt meghonosítani és még több fiatalnak lehetőséget biztosítani.

Az Impulse haladó moderntánc-zumba csoportjában is vannak már olyan kimagasló táncosok, akiknek a jövőben szeretnénk saját kis csoportos koreográfiákat összeállítani, amelyek komolyabb kihívások elé helyezik a technikai tudásukat, erőnlétüket. Egy plusz fellépőcsoportos próba már beiktatásra került a csoport életében, melyre 7 diákot választottunk ki.

Egyelőre egy kisebb plusz próbaidőt biztosítottunk nekik az edzések meghosszabbításaként, melynek nagyon örültek és szorgalmasan járnak rá az Impulse-os diákok. A tananyag itt még jobban az ő szintjükhöz van igazítva és már majdnem kész a második kis koreográfiánk, miközben már a harmadikba is belekezdtünk. Reméljük hamarosan ennek megvalósulásáról is bővebben írhatunk.

Tervek: versenyek és fellépések

Az Impulse csoport társastáncos diákjai közül 2 fő szépen szerepelt első versenyükön a Budapest Open Tánciskolás versenyen február 17-én Budapesten.

Tóth Izabella Fanni szóló hobby latin 1.hely, szóló egy tánc cha-cha-cha 2.hely (junior1 korosztály)

Vasas Réka szóló hobby latin 2.hely, szóló egy tánc cha-cha-cha 2.hely (ifjúsági korosztály)

A kiemelt növendékek áprilisban több versenyen szeretnének már párban is elindulni.

Ami pedig a zumbás mentorcsoportunkat illeti, első két koreográfiájuk május 12-én az Almavirág fesztiválon lesz látható (ahol természetesen a többi táncosunk is részt vesz). Annyit elárulhatok, hogy az egyik egy ismert Streetdance 2 zenére készült és egy latinos, salsa-samba-reggaeton elemeket tartalmazó koreográfia, mely a Kuba címet viseli. A másik táncuk country elemeket tartalmaz és az előzőhez hasonlóan szintén egy filmzene ihlette, így táncuk címe Footloose lett.