Bachata tánctanfolyam 2020-ban

A bachata könnyen tanulható, lassú társastánc. Zenéiből a kezdő füleknek is könnyen kihallható az ütem.

Bachata tánctanfolyam 2020-ban Bachata tánctanfolyam 2020-ban

Divatos társastánc

Ideje újragondolni a társastánc fogalmát, haladni a korral és divatos társastáncokat tanulni. Ma országszerte a leggyakoribbak a salsa és bachata bulik.

Mert a nők szeretik

Ha lassú zene, akkor biztos "nyálas", gondoljuk. Valóban, bár ennyi áldozatot megér, mivel a nők nagyon szeretik táncolni. A nő imádja, ha rutinos, határozott férfi dönti le a lábáról. Azokért a csillogó szemekért megéri tanulni.

Máshol is használható tudás

Ha bálban vagy lakodalomban jársz, szinte az összel lassú zenére lehet bachatázni, így a buli harmadában megoldódott a tánctudás. A megtanult, mutatós figurákat pedig könnyedén adaptálhatod más táncokba is.

Kezdő táncosoknak ajánljuk

A bachata zenéja lassú, így van idő a kivitelezésre, ami kezdő szinten nagy segítség. Emellett nincs a lépések között szünet, az ütem könnyen kihallható, így fogod tudni tartani a ritmust.

Röviden aZ INduló tánctanfolyamról

Jelenleg kezdő és középhaladó szintű csoportjaink vannak. Új kezdő csoportunk 2020. szeptember 10-én indul 18:30-as kezdéssel a Dunaújvárosban található Kallós Dezső utcai helyszínünkön. A kezdő tánctanfolyamra lehet pár nélkül is érkezni, de ha sokat szeretnél párban gyakorolni, érdemes saját partnert hozni. Haladóink közül néhányan visszajárnak a kezdő órákra gyakorolni, így valamelyest tudjuk befolyásolni a nemek arányát, de 100%-osan. A kezdő kurzus a téli szünetig tart. Egy ingyenes bemutató órával kezdődik és utána 13 alkalom áll a rendelkezésünkre begyakorolni az alapokat. Ez az idő elég egy bulikban is használható alapszintű tánctudás elsajátításához. Akit viszont ennél jobban érdekel vagy csak megszereti ezt a táncot, várjuk vissza januártól a folytatásra. Ezt követően ugyanis januártól középhaladó szintre lép a csoport, ahol már kötelező párban érkezni. Reméljük addigra a kezdő tanfolyam során a szóló nőkből és férfiakból kialakulnak azok a táncpárok, akik szeretnek együtt gyakorolni. Ez középhaladó szinten elengedhetetlen a hatékony továbbhaladáshoz.

Tovább a facebook eseményhez

Mit tegyek, ha a párom nem szeret táncolni?

A kezdő tánctanfolyamra lehet pár nélkül is érkezni, de ha sokat szeretnél párban gyakorolni, érdemes saját partnert hozni. Haladóink közül néhányan visszajárnak a kezdő órákra gyakorolni, így valamelyest tudjuk befolyásolni a nemek arányát, de 100%-osan. A társastánc egy nagyon kellemes közös hobbi, ha az ember a párjával együtt tudja csinálni. Egyrészt hetente egyszer lesz egy új közös hobbitok, másrészt idővel kialakul az igényetek rá, hogy gyakrabban vegyetek részt táncos rendezvényeken és kellemesebb, ha ezt az időt nem külön, hanem együtt töltitek. Ilyen táncos rendezvények az intenzív workshopok, a bulik, a tánctáborok és táncórákkal egybekötött wellness hétvégék, melyet számos iskola hirdet országszerte gyakorlatilag évszakonként. Ha csak azért nem szeret táncolni, mert nem tud és emiatt gyakran érezte magát kellemetlenül táncos eseményeken, akkor jó hírem van, ide mindenki tanulni jön, ritka aki Fred Astaire-nek születik. Ez esetben érdemes átgondolni és mégis a saját élettársaddal jönni. Ha egyáltalán nem érdekli a párodat vagy szingli vagy, érdemes számba venni azokat az ellenkező nemű barátokat, akik szeretnek táncolni vagy nyitottak az új dolgokra, esetleg épp ismerkedni szeretnének, de egyedül nem szívesen indulnak el egy tánctanfolyamra. Középhaladó szinten már elengedhetetlen egy fix gyakorlópartner, így érdemes a kezdő tanfolyamot is már párban végigjárni, nem utána keresgélni és újra járni a kezdő kurzust. Persze az is lehet, hogy a kezdő órákon vagy az első bulidon találod meg azt, akivel a jövőben együtt szeretnél táncolni, ki tudja.

Bachata vagy salsa

Ez a két tánc manapság eléggé együtt jár, ennek talán az az oka, hogy egyik a másikból könnyedén tanulható, mivel mindkettő karib-térségi tánc és vannak hasonlóságok. A másik oka pedig szerintem az, hogy a salsa zenék általában gyorsak, így a tánca is pörgős, gyors, vidám, játékos. Most képzeljük el azt a bulit, ahol csak úgy tudsz pihenni, ha leülsz. Igen, időnként kiürlüne a parkett. Ezért vagy a DJ szándékosan lelassít egy-egy zenét vagy kell egy olyan tánc, ami eredendően lassabb. Talán ez a másik oka, hogy olyan népszerű lett a bachata. Én azt gondolom, érdemes mindkét táncot megtanulni. A bachata úgy gondolom kezdő szinten némileg könnyebb, mint a salsa. A bachatában nincs szünet, azaz a negyedik lépés pontozás féltalpon, míg a salsára inkább egy gyors-gyors-lassú ritmika jellemző, amit eleinte nehezebb betartani. A másik hátránya a salsának kezdő szinten, hogy elég összetettek a salsa zenék és szokatlanok a mai fülnek, ezért nehezebb megtalálni benne az ütemet. A bachata zenék ennél jóval egyszerűbbek, jól hallható a bpm, még ha nem is tudjuk biztosan, hol van a zenei egy. Ráadásul nagyon sok mai zenéből készül bachata remix, sokkal jobb eredményekkel, mint salsából. Ettől könnyen befogadható a fülünknek és kedvenc zenéinkre táncolhatunk. Mivel lassabb a zene, így több idő van a táncmozdulatok kivitelezésére, nem kell kapkodni. Ha a pároddal táncolod, van idő összebújni és élvezni a pillanatot. Ezzel szemben a salsa igazi bulitánc, ha a habitusodhoz ez áll közelebb, akkor feltétlen tanulj meg salsázni. Egy biztos, a nők általában szeretnek bachatázni, így érdemes megtanulni azt is.

Mennyi ideig érdemes táncot tanulni?

Saját és diákjaim tapasztalatából úgy látom, hogy bár egy ilyen 14 alkalmas (a bemutató órával együtt) kezdő kurzus már használható tánctudást ad: egy alapszintű figurakészletet, stabil tempótartást, azonban ha ezt követően nem vesszük elő, vagy maximum csak havonta egy-egy bulin, akkor a tanultak még nagyon hamar kikopnak. Ha ennél stabilabb tudásra vágysz, akkor minimum 1 évben gondolkodj, a határ pedig a csillagos ég, mindig van mit csiszolni, finomítani, mindig vannak új divatos figurák, mivel ez egy jelenleg is folyamatosan fejlődő, élő táncstílus.

Nem tudok órarendi időpontban járni, de szeretnék megtanulni táncolni

Ha pechedre nincs számodra megfelelő időpontban a szintednek és érdeklődésednek megfelelő csoportunk, akkor hívd bátran a tánciskolánkat, hogy tájékozódj az egyéb lehetőségeidről. Ilyen lehet például egy jellemzően hétvégi időpontra kiírt intenzív tanfolyamunk, melyeket rendszerint buli is kísér, ahol rögtön kipróbálhatod és élvezheted a tanultakat. Ezekről általában a facebook eseményeink között vagy e-mailes/telefonos megkeresés formájában tudsz tájékozódni.


Tovább a facebook eseményekhez >