Esküvői táncoktatás

Tedd feledhetetlenné az est fénypontját! Tanulj könnyen, gyorsan táncolni a nagy napra!

Keringők

Ha elakadtál, hogy mi is az a gyertyafény keringő, akkor jó helyen jársz. A táncórákon nem csupán megtanulsz keringőzni, hanem koreográfiák nélkül, párban táncolni a kedveseddel.

Nyitótánc

Az est elengedhetetlen része a nyitótánc, mely lehet klasszikusan egy keringő, de sokan szeretnének valami különlegessel készülni, melyre vicces mixek és más lassú párostáncok betanítását is vállalom.

Meglepetéstánc

Ha valami rendhagyó táncra vágysz, elhagyva a nagyszoknyát, akkor az éjféli menyecskeruhás táncra már tetszőlegesen rophattok pörgős rockyt, swinget vagy szenvedélyes tangót, bachatát.

Koreográfiák

Vállalom igény szerinti koreográfiák megálmodását, azok betanítását, zeneválasztást és a szükséges zenevágást a keringőtől a tangón keresztül a vicces mixekig.

Esküvői táncoktatás

Legyen olyan az esküvőd, amilyet te szeretnél. Nézz ki a Youtube-on egy szimpatikus videót, vagy bízd ránk és megoldjuk. Számos esküvői koreográfiát készítettem már a mesezenétől a Tankcsapdáig, a keringőtől a swingig, csak a fantázia szabhat határokat. Mi az ismérve egy jó koreográfiának? Hogy illeszkedik hozzátok. Ha ti egy kis pár vagytok, akik nem félnek közönség előtt bohóckodni, akkor valamilyen vicces mixet ajánlanék. Ha valami tradícionális illene a ti esküvőtökre, akkor valamilyen keringőt. Ha pedig valami divatosra vagy „dirty dancing” életérzésre vágytok, akkor rengeteg divatos párostáncból tudtok válogatni.

Legjobb esküvői táncstílusok és zenék

Tippek és öltetek az esküvői tánchoz

A ceremónia alatt szempárok százai figyelnek benneteket és nincs ez másképp a táncparketten sem. Sokan félve gondoltok a esküvői táncra. Megkérdezitek magatoktól, akarunk-e egyáltalán táncolni? Biztos meg tudjuk csinálni? A válaszunk egyértelmű IGEN! Ha tudsz járni, tudsz táncolni. Ha tudsz beszélni, tudsz énekelni – tartja a zimbabwei mondás. Közös életetek első napját ne töltsétek el tánc, vidámság, jókedv nélkül. Ne feledjétek, ha ti jól érzitek magatokat, akkor a násznép is ugyanígy érez a lagzitokon.

Higgyétek el, minden esküvős páros úgy jön el az első táncórájára, hogy azt hiszik ez valami bonyolult dolog, de eddig még soha senki nem bánta meg, hogy a táncolást választotta. Mivel tánctanáraink egytől egyig az ország legjobb táncosai közül kerülnek ki, az ő személyük és szakmai felkészültségük a garancia arra, hogy mindenkit megtanítunk táncolni!

Galéria és referenciák

Ha nincs ötletetek, akkor akár a Youtube-n, akár a mi galériánkban láthattok pár jó példát nyitó- és meglepetéstáncokra.

Nézd meg a videóinkat!

Mikor kell kezdeni?

A jó dolgokhoz idő kell, így ne hagyjátok az utolsó két hétre, amikor a stressz és az izgalom a tetőfokára hág és már a hátatok közepére se kívánjátok a plusz táncórákat. Egy jó nyitótánchoz átlagosan 10 alkalmat szoktam javasolni, amiben már az alapos begyakorlás is benne van. Ha heti egy alkalommal számolunk, akkor nagyjából 3 hónappal az esküvő előtt érdemes elkezdeni. Viszont vigyázat, vannak, akik kedvet kapnak és máris két táncot szeretnének megtanulni vagy még hosszabbat, mint eredetileg tervezték.

Miért célszerű már 3-5 hónappal korábban tánctanárt keresni?

Első körben mindenképpen döntsétek el, vagy ha segítség kell kérjétek tanáraink segítségét, hogy milyen táncot válasszatok. A tánc fajtája és a zene hossza nagyban meghatározza a felkészülési időt. Bár figyelembe vesszük a tanulási tempótokat és vannak olyan trükkök (egyszerű látványos figurák, ismétlések stb.) amelyekkel kevés tánctudással is látványos és hosszú produkciót lehet létrehozni, mégis azt javasoljuk, hogy ha igazán szépen akartok szánjátok rá ezt a legalább 3 hónapot. Ha az esküvőtökön gyertyafény keringő is lesz a nyitótáncon kívül és tartotok tőle, hogyan táncoltok majd rá, akkor érdemes erre is néhány táncórát külön rászánni a nyitótáncosokon felül.

Mennyi időt szánjunk rá

Összességében elmondható, hogy érdemes 10 alkalmat (2-3 hónapot) rászánni a koreográfiára. Hosszabb vicces mixeknél általában számonként/félpercenként egy alkalommal számolni.

Zenevágásban segítünk

A zenevágásban is segítünk, hogy a mixben milyen sorrendben illeszkednek legjobban a zenék, hogyan tudjátok folyamatosan fenntartani a közönség figyelmét és fokozni a hangulatot.

Vélemény

Pomázi Gyergely és Tímea esküvői tánca
Pomázi Gyergely és Tímea esküvői képe
Pomázi Gyergely és Tímea esküvői tánca

Rengeteget segített nekünk az esküvőnk során így bárkinek tiszta szívből ajánljuk. Ha egy szóval kéne, őt jellemeznünk azt mondanánk: energiabomba.

Az esküvőszervezés - most már tudjuk, hogy nagy kihívások elé állít minden párt, nem volt ez másképp velünk sem. Több tánctanárral egyeztettünk már az elképzeléseinkkel kapcsolatosan, de sajnos mindenhol akadályba ütköztünk: „nincs már időpontom, nem vállalok esti órákat, túl későn vagyunk már egy mix betanulásához”. Teljes elkeseredésünkbe, Pesten kerestünk tánctanárt - amikor egyik ismerősünk ajánlotta nekünk Noémit. Azonnal fel is vettük vele a kapcsolatot, és már az első találkozón tudtuk igen ő lesz az, aki összekovácsol majd minket a táncparketten is. Szinte azonnal kaptunk időpontot, rugalmasan kezelve mindazt, hogy a munkahelyünkről csak későn tudunk eljönni. Sosem fogjuk elfelejteni az első órát, amikor az angolkeringő alaplépéseivel ismerkedtünk meg. Már ott elhangzott Noémi szájából a következő mondat: „Biztosan ilyen egyszerűt szeretnétek? Sokkal többre lennétek képesek!” A legszebb az egészben, hogy soha nem tudtunk együtt táncolni a férjemmel, egész mostanáig. Következő órán már a bonyolultabb verziót lépkedtük és érdekes, de tényleg képesek voltunk rá. Szakmai tudásával, felkészültségével, fiatalos lendületével pillanatok alatt elérte, hogy bízzunk benne, sőt mi több rábízzuk magunkat. Közben elkezdtünk heti kétszer járni, de mindezt már csak az öröm kedvéért. Noémi által megszerettünk együtt táncolni, ami a mi esetünkben hatalmas szó. Augusztus elején azon kaptuk magunkat, hogy a kész koreográfiát gyakoroljuk, mindenféle erőltetett manír nélkül. Egy jó diákban az elismerő szó, még nagyobb tüzet csihol, és mégjobban lelkesíti őt. Rengeteget segített nekünk az esküvőnk során így bárkinek tiszta szívből ajánljuk. Ha egy szóval kéne, őt jellemeznünk azt mondanánk: energiabomba. Neki az sem hátráltató tényező, ha egy menyasszony MENYASZÖRNNYÉ változik és hisztizik az utolsó pár órán. Szereti a kihívásokat, és számára valóban igaz az a mondat: „A lehetetlen nem létezik”.

Pomázi Tímea & Pomázi Gergely

További vélemények