Gyermek társastánc

Klasszikus és divatos társastáncok tanulása partnerrel, jó hangulatban, látványos ruhákkal.

Gyermek társastánc Gyermek társastánc

Standard táncok

A klasszikus báltermi táncok az alapműveltség része, visszafogott, elegáns stílusú. Kiválóan fejleszti a tartást, a forgástechnikát és az együttműködést.

Latin táncok

A legjobb latin tánczenék élvezetéhez elengedhetetlen a tánctudás. Jellegzetessége az esztétikus, izolált mozgás és a hangsúlyos csípőmunka.

Karibi táncok

Új divatos latin táncok jelentek meg, melyekről nem szabad lemaradni, uralják a mai társastánc életet. A szabadabb formák több improvizációra sarkallnak.

Fellépések

Év közben több iskolai, városi fellépésen mutathatják meg magukat. Év végén egy színvonalas gála keretében vizsgadarabot mutatnak be.

GYERMEK TÁRSASTÁNC

A klasszikus „tíztánc” versenytáncok és a manapság divatos karibi páros táncok megismertetését tűzte ki célul ez a kurzus gyerekek számára. Az ajánlott korosztály 10-18 év. A tanult táncok: standard táncok(angol keringő, bécsi keringő, tangó, slow fox, quickstep), latin táncok (rumba, cha-cha-cha, jive, samba, paso doble), karibi táncok (kubai salsa, bachata).

Az órák tartalma

Az órák folyamán nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő testtartás, a táncstílusra jellemző technikai tudás elsajátítására, az esztétikus mozgás és a látványelemekhez szükséges hajlékonyság fejlesztésére, a vezetéstechnika és a fiú-lány közötti páros tánckultúra és hagyomány ápolására, egy vidám, kiegyensúlyozott, jól összeszokott csapat kialakítására. A gyerekek számos városi, környéki és iskolai rendezvényen lépnek fel év közben, majd a tanév végeztével az évzáró gálán, színvonalas körülmények között egy vizsgadarabot mutatnak be.

Gyermek társastánc