Esküvős tánc betanulása

Mikor és milyen előkészületekkel célszerű elkezdeni az esküvői tánc tanulást?

Esküvős tánc betanulása Esküvős tánc betanulása

Tanárkeresés

3-5 hónappal korábban már célszerű elkezdenetek megbízható, és gyakorlott tánctanárt keresni, időpontot és próbaórát egyeztetni.

Kezdődhet a munka

Ha megvan a leendő tánc, jöhet a tánctanulás. Kezdjétek el időben, mivel sok a szervezendő és bármikor közbejöhet valami amiért 1-2 órát halasztani kell.

Legalább 10 alkalom

Legalább 10 alkalmat szoktam javasolni, de bonyolultabb táncok és koreográfiák esetén ez sokkal több is lehet. Előre kell gondolkoznotok ebben is.

Koreográfiák

MIKOR ÉRDEMES ELKEZDENI?

Ez egy elég összetett kérdés, mivel nagyon sok tényezőtől függ. Az eddigi esküvőseim nagy része jellemzően nem tanult társastáncokat vagy csak nagyon rövid ideig találkoztak a tánccal életük során, így nem sok rutinra tettek szert ezen a téren.

Ennek ellenére előfordult már az is, hogy bár nem vagy csupán kevés táncos előélete volt a párnak, mégis az első óra után azt mondtam nekik, hogy „ti egy szép, nehéz koreográfiát fogtok kapni”. Mindenkinek másak az adottságai, van, aki nagyon gyorsan tanul, van, akinek nagyon jó a mozgáskoordinációja (például nem okoz problémát, hogy a kezével valami teljesen ellentétest csináljon, mint a lábával), de akad az ellenkezője is. Én úgy gondolom, hogy bárkinek lehet szép táncot csinálni a képességeinek megfelelően, ha rászánja az időt.

Amit senkinek se javaslok, de sajnos már volt rá példa pályám során, hogy az esküvő előtt megkerestek 1 héttel, hogy ők összesen háromszor tudnak csak jönni a nagy napig, a párja ráadásul nagyon fél ettől a dologtól és ennyi idő alatt meg tudom-e őket tanítani keringőzni. Az eredményt szerintem sejtitek.

Esküvői táncoktatás

A tánc nem könnyű, időt kell hagynod magadnak.

Azt tudom javasolni, hogy egy szép tánchoz érdemes legalább 10 táncórát venni, ha magánoktatásról beszélünk, amikor csak veletek foglalkoznak ez idő alatt. Ez a minimum ahhoz, hogy megtanuljatok egy egyszerűbb koreográfiát és azt jól be is gyakoroljátok, hogy ne legyenek gondok az előadás közben! Ha egy kicsit hosszabb vagy nehezebb táncot, valamilyen mixet, vagy több táncot is szeretnétek, akkor még több órára lesz szükség.

Érdemes tánctanárt megkeresni a koreográfia megalkotásához, akinek már van annyi rutinja, hogy tudja, hogyan lesz az egyszerűből nagyszerű, akinek van a tarsolyában pár könnyű látványos elem, ami feledhetetlenné teszi a táncotokat, pár trükk, amitől ugyanazt a néhány ismert lépést felhasználva úgy tudja alakítani a koreográfiát, hogy ne legyen unalmas ismétlődés az egész.

A kezdésnél ne felejtsétek el azt se, hogy az esküvő körül rendszerint sok egyéb teendő akad, így előfordulhat, hogy lesz olyan hét, ami kimarad, mert vagy nektek vagy a tanárnak nem lesz jó az időpont. Tehát javaslom 3-5 hónappal az esküvő előtt felkeresni a kiválasztott tanárt és egyeztetni az elképzeléseket, a próbaidőpontokat és a választott zenét.