Gyermek Társastánc

Klasszikus és divatos társastáncok tanulása partnerrel, jó hangulatban, látványos ruhákkal.

Standard táncok

A klasszikus báltermi táncok az alapműveltség része, visszafogott, elegáns stílusú. Kiválóan fejleszti a tartást, a forgástechnikát és az együttműködést.

Latin táncok

A legjobb latin tánczenék élvezetéhez elengedhetetlen a tánctudás. Jellegzetessége az esztétikus, izolált mozgás és a hangsúlyos csípőmunka.

Karibi táncok

Új divatos latin táncok jelentek meg, melyekről nem szabad lemaradni, uralják a mai társastánc életet. A szabadabb formák több improvizációra sarkallnak.

Fellépések

Év közben több iskolai, városi fellépésen mutathatják meg magukat. Év végén egy színvonalas gála keretében vizsgadarabot mutatnak be.

Gyermek társastánc

A klasszikus „tíztánc” versenytáncok és a manapság divatos karibi páros táncok megismertetését tűzte ki célul ez a kurzus gyerekek számára. Az ajánlott korosztály 10-18 év. A tanult táncok: standard táncok(angol keringő, bécsi keringő, tangó, slow fox, quickstep), latin táncok (rumba, cha-cha-cha, jive, samba, paso doble), karibi táncok (kubai salsa, bachata).

Az órák tartalma

Az órák folyamán nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő testtartás, a táncstílusra jellemző technikai tudás elsajátítására, az esztétikus mozgás és a látványelemekhez szükséges hajlékonyság fejlesztésére, a vezetéstechnika és a fiú-lány közötti páros tánckultúra és hagyomány ápolására, egy vidám, kiegyensúlyozott, jól összeszokott csapat kialakítására. A gyerekek számos városi, környéki és iskolai rendezvényen lépnek fel év közben, majd a tanév végeztével az évzáró gálán, színvonalas körülmények között egy vizsgadarabot mutatnak be.

Órák és helyszínek

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap

15:30 - 17:00

Középhaladó csoport
Gárdonyi Iskola

Középhaladó csoport
Gárdonyi Iskola

Vélemény

Fanni és a Zumba csoport
Fanni és Réka
Fanni a Violin Gála zumba fellépésen

Abban az évben álltam ki emberek elé hosszú idő után újra, és felemelő érzés volt. Viccesen hangzik, de valójában megtaláltam magamat.

Mielőtt belecsöppentem volna ebbe a művészvilágba, gondolni se mertem volna arra, hogy valaha is színpadra álljak emberek elé. Nagyon sokáig lámpalázas voltam, egy kicsit még most is az vagyok, ezért nem is értem, hogyan is sikerült eljutnom oda, ahol most vagyok.

Három éve kezdtem el táncolni, de akkor sem magamtól. Akkor nem sportoltam semmit, de szükségem volt valamilyen mozgásformára (mozgáshiányom volt). A legjobb barátnőm táncolt, de új helyet keresett, én valamilyen sportot – így lyukadtunk ki a társastánc órán. Eleinte rettegtem az egésztől, teljesen új szituáció állt fel, a mozgáskoordinációm gyatra volt és sok idegen arcot kellett megismernem. Magamat is megleptem a gyors alkalmazkodásommal, hogy milyen hamar is sikerült felvennem a fonalat és sikerült beilleszkednem. Abban az évben álltam ki emberek elé hosszú idő után újra, és felemelő érzés volt. Viccesen hangzik, de valójában megtaláltam magamat.

Rákövetkező évben csatlakoztam az edzőnk zumbás csapatához, és ezt máig sem bánom. Egy teljesen új arcomat hozta elő a tánc és a fellépések azon formája, melyről addig nem is tudtam. Rájöttem, hogy igen, valami tényleg lehet művészet és sport egyszerre. Eleinte gyomorgörccsel mentem be edzésre, mert utáltam a mozgásomat, most már hatalmas mosollyal állok ki az első sorba is.

Számomra nem egy új koreográfia megtanulása jelenti a kihívást, inkább annak a közönség elé vitele. Nagyon sokan nem is gondolnák, mekkora munka is van ezek mögött. Minden egyes lépés tökélyre csiszolása, minden beállás pontosítása, az összes hiba eltörlése. Nekem ez a gyengepontom. Hiába tudom kívülről a koreográfiát, ha kiállunk vele, csekély az esélye, hogy hibátlan is lesz. Túlságosan leköt a közönség jelenléte, így egy apró hibát mindig vétek – de sosem érdekelt igazán. A miértje egyszerű: örülök, hogy egyáltalán ott lehetek. Akár a Városháza téren, akár egy iskolai ünnepségen, akár az év végi gálán. Nem számít, csinálom tovább, és a végén mosolyogva meghajolok. Mert sikerült, és ez az igazi lényeg.

Sudár Fanni

További vélemények