Gyermek Társastánc

Klasszikus és divatos társastáncok tanulása partnerrel, jó hangulatban, látványos ruhákkal.

Standard táncok

A klasszikus báltermi táncok az alapműveltség része, visszafogott, elegáns stílusú. Kiválóan fejleszti a tartást, a forgástechnikát és az együttműködést.

Latin táncok

A legjobb latin tánczenék élvezetéhez elengedhetetlen a tánctudás. Jellegzetessége az esztétikus, izolált mozgás és a hangsúlyos csípőmunka.

Karibi táncok

Új divatos latin táncok jelentek meg, melyekről nem szabad lemaradni, uralják a mai társastánc életet. A szabadabb formák több improvizációra sarkallnak.

Fellépések

Év közben több iskolai, városi fellépésen mutathatják meg magukat. Év végén egy színvonalas gála keretében vizsgadarabot mutatnak be.

Gyermek társastánc

A klasszikus „tíztánc” versenytáncok és a manapság divatos karibi páros táncok megismertetését tűzte ki célul ez a kurzus gyerekek számára. Az ajánlott korosztály 10-18 év. A tanult táncok: standard táncok(angol keringő, bécsi keringő, tangó, slow fox, quickstep), latin táncok (rumba, cha-cha-cha, jive, samba, paso doble), karibi táncok (kubai salsa, bachata).

Az órák tartalma

Az órák folyamán nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő testtartás, a táncstílusra jellemző technikai tudás elsajátítására, az esztétikus mozgás és a látványelemekhez szükséges hajlékonyság fejlesztésére, a vezetéstechnika és a fiú-lány közötti páros tánckultúra és hagyomány ápolására, egy vidám, kiegyensúlyozott, jól összeszokott csapat kialakítására. A gyerekek számos városi, környéki és iskolai rendezvényen lépnek fel év közben, majd a tanév végeztével az évzáró gálán, színvonalas körülmények között egy vizsgadarabot mutatnak be.

Órák és helyszínek

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap

15:30 - 17:00

Középhaladó csoport
Gárdonyi Iskola

Középhaladó csoport
Gárdonyi Iskola

Vélemény

Réka egy latin koreográfiát ad elő.
Vasas Réka portré
Vasas Réka

Egy idő után képessé váltam arra, hogy az érzéseimet beleültessem egy-egy mozdulatomba, és úgymond 'kitáncoljam' magamból.

A nagypapám az, aki mai napig úgy meg tud táncoltatni, mint senki más; ha felveszi a fekete lakkcipőt, betesz egy bakelitet a lemez lejátszóba, akkor nincsen megállás. Emlékszem, már a legelső ilyen alkalommal foglyul ejtett ez a világ. Kiskorom óta imádom a zenét; a lüktetést, a magával ragadó ritmust. Amikor szól a zene, és a páromra bízhatom magam, képes vagyok kilépni a szürkeségből, a problémák zűrös világából. Egy órára önmagam lehetek. Általában nagyon csöndes, magába forduló vagyok. A táncban tudom csak igazán kifejezni magam. Egy idő után képessé váltam arra, hogy az érzéseimet beleültessem egy-egy mozdulatomba, és úgymond 'kitáncoljam' magamból. Utána olyan érzés mintha kigyilkolták volna belőlem a szomorúságot. Az órákon szerencsére nem csak én vagyok ilyen 'táncőrült ufó', szóval ez a 'másság' hamar összehozott egy összetartó családot. A hangulat a bemelegítéstől a lenyújtásig kellemes; viccekkel és bolondozással tarkított. Minden alkalom más, mint az előző; a technikázós órákon felfedezzük, hogy mire is képes a testünk és feszegetjük a határainkat. Máskor megismerünk más kultúrákat; belecsöppenünk a forró, magával ragadó sambába, érzéki rumbába, játékossággal teli jive-ba, vagy éppen a tiszteletet parancsoló, tüzes és lendületes tangóba. Mindenkinek meg kellene ismernie azt az érzést, amit a tánc nyújt, éppen ezért a csoporttal járjuk a várost különböző fellépések alkalmából és azon vagyunk, hogy megmutassuk az embereknek a tánc sokrétű világát. Minden alkalom, amikor kiállok a színpadra, az olyan mintha hazaérkeznék. A sok kíváncsi tekintet, az izgalomtól csípős levegő... Aztán amint elindul a zene, és túl vagyok az első lépésen, már olyan könnyen megy, mint a légzés. Az adrenalin szétárad a testemben, és mintha nem is én lennék, magabiztosan táncolok a kellemes és utánozhatatlan érzés rabjaként. A fellépés után még órákig megmagyarázhatatlanul boldog vagyok.

Vasas Réka

További vélemények