Gyermek Társastánc

Klasszikus és divatos társastáncok tanulása partnerrel, jó hangulatban, látványos ruhákkal.

Standard táncok

A klasszikus báltermi táncok az alapműveltség része, visszafogott, elegáns stílusú. Kiválóan fejleszti a tartást, a forgástechnikát és az együttműködést.

Latin táncok

A legjobb latin tánczenék élvezetéhez elengedhetetlen a tánctudás. Jellegzetessége az esztétikus, izolált mozgás és a hangsúlyos csípőmunka.

Karibi táncok

Új divatos latin táncok jelentek meg, melyekről nem szabad lemaradni, uralják a mai társastánc életet. A szabadabb formák több improvizációra sarkallnak.

Fellépések

Év közben több iskolai, városi fellépésen mutathatják meg magukat. Év végén egy színvonalas gála keretében vizsgadarabot mutatnak be.

Gyermek társastánc

A klasszikus „tíztánc” versenytáncok és a manapság divatos karibi páros táncok megismertetését tűzte ki célul ez a kurzus gyerekek számára. Az ajánlott korosztály 10-18 év. A tanult táncok: standard táncok(angol keringő, bécsi keringő, tangó, slow fox, quickstep), latin táncok (rumba, cha-cha-cha, jive, samba, paso doble), karibi táncok (kubai salsa, bachata).

Az órák tartalma

Az órák folyamán nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő testtartás, a táncstílusra jellemző technikai tudás elsajátítására, az esztétikus mozgás és a látványelemekhez szükséges hajlékonyság fejlesztésére, a vezetéstechnika és a fiú-lány közötti páros tánckultúra és hagyomány ápolására, egy vidám, kiegyensúlyozott, jól összeszokott csapat kialakítására. A gyerekek számos városi, környéki és iskolai rendezvényen lépnek fel év közben, majd a tanév végeztével az évzáró gálán, színvonalas körülmények között egy vizsgadarabot mutatnak be.

Órák és helyszínek

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap

15:30 - 17:00

Középhaladó csoport
Gárdonyi Iskola

Középhaladó csoport
Gárdonyi Iskola

Vélemény

Egy idő után képessé váltam arra, hogy az érzéseimet beleültessem egy-egy mozdulatomba, és úgymond 'kitáncoljam' magamból.

A nagypapám az, aki mai napig úgy meg tud táncoltatni, mint senki más; ha felveszi a fekete lakkcipőt, betesz egy bakelitet a lemez lejátszóba, akkor nincsen megállás. Emlékszem, már a legelső ilyen alkalommal foglyul ejtett ez a világ. Kiskorom óta imádom a zenét; a lüktetést, a magával ragadó ritmust. Amikor szól a zene, és a páromra bízhatom magam, képes vagyok kilépni a szürkeségből, a problémák zűrös világából. Egy órára önmagam lehetek. Általában nagyon csöndes, magába forduló vagyok. A táncban tudom csak igazán kifejezni magam. Egy idő után képessé váltam arra, hogy az érzéseimet beleültessem egy-egy mozdulatomba, és úgymond 'kitáncoljam' magamból. Utána olyan érzés mintha kigyilkolták volna belőlem a szomorúságot. Az órákon szerencsére nem csak én vagyok ilyen 'táncőrült ufó', szóval ez a 'másság' hamar összehozott egy összetartó családot. A hangulat a bemelegítéstől a lenyújtásig kellemes; viccekkel és bolondozással tarkított. Minden alkalom más, mint az előző; a technikázós órákon felfedezzük, hogy mire is képes a testünk és feszegetjük a határainkat. Máskor megismerünk más kultúrákat; belecsöppenünk a forró, magával ragadó sambába, érzéki rumbába, játékossággal teli jive-ba, vagy éppen a tiszteletet parancsoló, tüzes és lendületes tangóba. Mindenkinek meg kellene ismernie azt az érzést, amit a tánc nyújt, éppen ezért a csoporttal járjuk a várost különböző fellépések alkalmából és azon vagyunk, hogy megmutassuk az embereknek a tánc sokrétű világát. Minden alkalom, amikor kiállok a színpadra, az olyan mintha hazaérkeznék. A sok kíváncsi tekintet, az izgalomtól csípős levegő... Aztán amint elindul a zene, és túl vagyok az első lépésen, már olyan könnyen megy, mint a légzés. Az adrenalin szétárad a testemben, és mintha nem is én lennék, magabiztosan táncolok a kellemes és utánozhatatlan érzés rabjaként. A fellépés után még órákig megmagyarázhatatlanul boldog vagyok.

Vasas Réka

További vélemények