Impulse vélemények

Olvasd el, mi a véleményük azoknak, akik már tagjai az Impulse tánciskolának.

Esküvői táncoktatás

Az esküvőszervezés - most már tudjuk, hogy nagy kihívások elé állít minden párt, nem volt ez másképp velünk sem. Több tánctanárral egyeztettünk már az elképzeléseinkkel kapcsolatosan, de sajnos mindenhol akadályba ütköztünk: „nincs már időpontom, nem vállalok esti órákat, túl későn vagyunk már egy mix betanulásához”. Teljes elkeseredésünkbe, Pesten kerestünk tánctanárt - amikor egyik ismerősünk ajánlotta nekünk Noémit.

Azonnal fel is vettük vele a kapcsolatot, és már az első találkozón tudtuk igen ő lesz az, aki összekovácsol majd minket a táncparketten is. Szinte azonnal kaptunk időpontot, rugalmasan kezelve mindazt, hogy a munkahelyünkről csak későn tudunk eljönni. Sosem fogjuk elfelejteni az első órát, amikor az angolkeringő alaplépéseivel ismerkedtünk meg. Már ott elhangzott Noémi szájából a következő mondat: „Biztosan ilyen egyszerűt szeretnétek? Sokkal többre lennétek képesek!” A legszebb az egészben, hogy soha nem tudtunk együtt táncolni a férjemmel, egész mostanáig. Következő órán már a bonyolultabb verziót lépkedtük és érdekes, de tényleg képesek voltunk rá. Szakmai tudásával, felkészültségével, fiatalos lendületével pillanatok alatt elérte, hogy bízzunk benne, sőt mi több rábízzuk magunkat. Közben elkezdtünk heti kétszer járni, de mindezt már csak az öröm kedvéért. Noémi által megszerettünk együtt táncolni, ami a mi esetünkben hatalmas szó. Augusztus elején azon kaptuk magunkat, hogy a kész koreográfiát gyakoroljuk, mindenféle erőltetett manír nélkül. Egy jó diákban az elismerő szó, még nagyobb tüzet csihol, és mégjobban lelkesíti őt. Rengeteget segített nekünk az esküvőnk során így bárkinek tiszta szívből ajánljuk. Ha egy szóval kéne, őt jellemeznünk azt mondanánk: energiabomba. Neki az sem hátráltató tényező, ha egy menyasszony MENYASZÖRNNYÉ változik és hisztizik az utolsó pár órán. Szereti a kihívásokat, és számára valóban igaz az a mondat: „A lehetetlen nem létezik”.

Esküvői táncoktatás

Pomázi Gyergely és Tímea esküvői képe

Rengeteget segített nekünk az esküvőnk során így bárkinek tiszta szívből ajánljuk. Ha egy szóval kéne, őt jellemeznünk azt mondanánk: energiabomba.

Pomázi Tímea & Pomázi Gergely
Pomázi Gyergely és Tímea esküvői tánca

Felnőtt kubai salsa és bachata oktatás

Egy éve kezdtem salsázni Noémivel, és már az első órán elragadott az a kecsesség, könnyedség és profizmus, ami őt jellemzi. Az órákon különösen figyel a női mozgástechnikára és segít bennünket a helyes lèpések, testtartás megtanulásában. Néhány hónapja kiscsoportos foglalkozásban bachata óráira is járok. A bachata, pláne ahogy Noémi tanítja... Hát ezt nem is tudom leírni szavakkal. Nálam bachata-szerelem tombol azóta...

Felnőtt kubai salsa és bachata oktatás

Zsuzsi salsa órán, Pakson

A bachata, pláne ahogy Noémi tanítja... Hát ezt nem is tudom leírni szavakkal. Nálam bachata-szerelem tombol azóta...

Zsuzsi
Csoportkép Szerbiából a Cubanero tánctáborból

Nyári gyermek tánctáborok

2016 nyarán, az általános iskola 1. osztályának befejezése után döntöttem úgy, hogy részt veszek Noémi egyhetes tánctáborában. Eddig még nem tudtam eldönteni, hogy milyen sport áll a legközelebb hozzám, semmi nem ragadott meg. Az egyhetes intenzív tábor alatt megszerettem annyira a táncot, hogy szeptembertől beiratkoztam, és azóta ki nem hagynék egy táncórát sem. Noémi türelme és tánctudása élvezetessé tesz minden órát és fellépést. Történetét elmesélve, elhatároztam, hogy amíg csak lehet, és bírom, ezt szeretném én is csinálni. Azóta eltelt több, mint egy év, és semmit nem gondolok másképp. Idén nyáron két hetet is eltöltöttem a tánctáborban, és remélem a következő év még több fellépést tartogat.

Nyári gyermek tánctáborok

Varga Viktória Kíra
Varga Viktória zumba órán

Az egyhetes intenzív tábor alatt megszerettem annyira a táncot, hogy szeptembertől beiratkoztam, és azóta ki nem hagynék egy táncórát sem.

Varga Viktória Kíra (és anyukája, Edit)

Gyermek társastánc oktatás

A nagypapám az, aki mai napig úgy meg tud táncoltatni, mint senki más; ha felveszi a fekete lakkcipőt, betesz egy bakelitet a lemez lejátszóba, akkor nincsen megállás. Emlékszem, már a legelső ilyen alkalommal foglyul ejtett ez a világ. Kiskorom óta imádom a zenét; a lüktetést, a magával ragadó ritmust. Amikor szól a zene, és a páromra bízhatom magam, képes vagyok kilépni a szürkeségből, a problémák zűrös világából. Egy órára önmagam lehetek. Általában nagyon csöndes, magába forduló vagyok. A táncban tudom csak igazán kifejezni magam. Egy idő után képessé váltam arra, hogy az érzéseimet beleültessem egy-egy mozdulatomba, és úgymond 'kitáncoljam' magamból. Utána olyan érzés mintha kigyilkolták volna belőlem a szomorúságot. Az órákon szerencsére nem csak én vagyok ilyen 'táncőrült ufó', szóval ez a 'másság' hamar összehozott egy összetartó családot. A hangulat a bemelegítéstől a lenyújtásig kellemes; viccekkel és bolondozással tarkított. Minden alkalom más, mint az előző; a technikázós órákon felfedezzük, hogy mire is képes a testünk és feszegetjük a határainkat. Máskor megismerünk más kultúrákat; belecsöppenünk a forró, magával ragadó sambába, érzéki rumbába, játékossággal teli jive-ba, vagy éppen a tiszteletet parancsoló, tüzes és lendületes tangóba. Mindenkinek meg kellene ismernie azt az érzést, amit a tánc nyújt, éppen ezért a csoporttal járjuk a várost különböző fellépések alkalmából és azon vagyunk, hogy megmutassuk az embereknek a tánc sokrétű világát. Minden alkalom, amikor kiállok a színpadra, az olyan mintha hazaérkeznék. A sok kíváncsi tekintet, az izgalomtól csípős levegő... Aztán amint elindul a zene, és túl vagyok az első lépésen, már olyan könnyen megy, mint a légzés. Az adrenalin szétárad a testemben, és mintha nem is én lennék, magabiztosan táncolok a kellemes és utánozhatatlan érzés rabjaként. A fellépés után még órákig megmagyarázhatatlanul boldog vagyok.

Gyerek társastánc oktatás

Vasas Réka portré

Az adrenalin szétárad a testemben, és mintha nem is én lennék, magabiztosan táncolok a kellemes és utánozhatatlan érzés rabjaként. A fellépés után még órákig megmagyarázhatatlanul boldog vagyok.

Vasas Réka
Réka egy latin koreográfiát ad elő.

Gyermek zumba oktatás

Gyereknap volt az iskolánkban, és a programok között volt egy Zumba bemutató, amit a Noémi tartott. Nekem nagyon megtetszett ez a fajta tánc, ezért a bemutató után elvettem egy szórólapot. Megkértem anyukámat, hogy szeptembertől írasson be Zumbára. Idén lesz ötödik éve, hogy elkezdtem táncolni. Nagyon élvezem, sose tudom megunni. Imádom a fellépéseket, a táncbemutatókat, a táborokat, jó a közösség, a sok együtt töltött idő alatt nagyon összeszoktunk, könnyen tudunk együtt dolgozni. A táncórák vidáman, energikusan telnek, mindig nagyon jó a hangulat.

Gyerek zumba oktatás

Dorottya a Dunaújvárosi sportágválasztón
Dorottya portré

Idén lesz ötödik éve, hogy elkezdtem táncolni. Nagyon élvezem, sose tudom megunni. A táncórák vidáman, energikusan telnek, mindig nagyon jó a hangulat.

Fekete Dorottya
Dorottya Zumba fellépésen

Reggaeton és női mozgástechnika

Nálunk az egész család imád táncolni! Egyszerűen, ha megszólal a zene, mi mindig mozgunk rá. Én jártam aerobikra, társas táncra, és körülbelül 4-5 évvel ezelőtt találkoztam először a salsával és rögtön a szívem csücske lett. Szeretem, mert szabad, kötetlen, hangulatjavító, érzéki és forró. Olyan energiákat szabadít fel bennem, amitől eltűnik a stressz, a feszültség. Amikor meghallom a salsa zenét, akkor nem is a fülemmel hallom, hanem inkább a testemmel. Erre vagy pontosabban ilyen fajta boldogságérzésre szerintem minden embernek szüksége van, nekem a tánc adja meg azt, hogy teljesen el tudom magam engedni.

Szerintem a kubai salsa érzését legjobban egy gyakorló órán vagy egy kötetlen salsa bulin lehet átélni, ezért, ha szeretnél egy teljesen új élményben részesülni, vagy ha szeretnéd, hogy a megjelenésed és a kedved gyökeresen átformálódjon, akkor találnod kell időt arra, hogy el gyere egy ilyen alkalomra. Itt Dunaújvárosban, ahová én járok Noémi, a salsa tanárunk a szívét-lelkét beleadja, ő igazán egy olyan táncos, aki képes átadni a tudását és a tánc szeretetét.

Reggaeton és női mozgástechnika

Erika evezés közben
Ráczné Bogdán Erika portré

Noémi, a salsa tanárunk a szívét-lelkét beleadja, ő igazán egy olyan táncos, aki képes átadni a tudását és a tánc szeretetét.

Ráczné Bogdán Erika

Felnőtt táncoktatás

Először édesanyámmal beszélgettem a táncról, ő mondta, hogy munkahelyi évzárók alkalmával az uraktól általában elvárják a hölgyek, hogy felkérjék táncolni. Én hallgattam rá, és körülbelül öt évvel ezelőtt beiratkoztam egy társas tánc tanfolyamra, ahová fél évig jártam. Mindeközben megismerkedtem a kubai salsával, és rögtön nagy kedvencem lett. Nekem a tánc, mint mozgásforma kifejezetten szimpatikus volt. Láttam benne egy újszerű kommunikációs formát is, és zeneileg is nagyon mást ad nekem, mint az európai popzene. Azt mondják, hogy egyetlen salsa szám alatt több minden történik, mint egy európai pop album alatt. Azt gondolom, hogy ez nagyon találó mondat. A salsa nekem felszabadultság érzését adja, a zenéjében pedig nagyon szeretem a lüktetést, a szenvedélyt.

A tánccsoportokat ajánlom mindenkinek, aki egy jó közösségben, barátságos, családias közegben szeretne lenni. A salsa elsajátítása során pedig korán sikerélményeket lehet szerezni, akár már pár hét alatt is, nem utolsó sorban egy kisebb nyelvleckét is kap az ember a figurák nevének megtanulásakor. A tánctanárom, Noémi szakmai felkészültségét, könnyen emészthető oktatási stílusát és állandó vidámságát emelném ki, amiért jó szívvel tudom mindenkinek ajánlani őt.

Felnőtt táncoktatás

Rueda de Casino (Kubai Salsa tánc) a Balantonban

A tánctanárom, Noémi szakmai felkészültségét, könnyen emészthető oktatási stílusát és állandó vidámságát emelném ki, amiért jó szívvel tudom mindenkinek ajánlani őt.

Gyerák Gergely
Gyerák Gergely portré

Magán táncórák

Mindenki, aki legalább egyszer kipróbálta érzi, hogy táncolni jó. Nagyon jó. Sokfajta tánc létezik, de hozzám mind közül a kubai salsa, vagy, spanyolosan, a salsa cubana áll legközelebb. A rendkívüli zenei és mozgáskultúra az, ami leginkább megfogott benne. Ha valaki úgy dönt, hogy rendesen megtanul táncolni, általában beiratkozik egy kezdő tanfolyamra. Ezt tettem magam is. Elmentem a Salsa Vagabundo tánciskolába, hogy megtanuljam legalább az alapvető mozgásformákat, mozdulatokat, a helyes testtartást, mindent, amire egy lány felkéréséhez szükségem van Az elején persze egy kicsit félszeg voltam, ahogy mindenki más is, de ahogy a tudásunk nőtt, fokozatosan elhagytuk a gátlásokat és kezdtük egyre jobban élvezi a táncot.

Nem sok idő telt el és észrevétlenül befészkelte magát bennem a gondolat, hogy ennél még többet szeretnék, kialakult bennem az igény, a gyorsabb tanulásra, a magabiztosabb, elegánsabb mozogásra, egyáltalán, mindenre, amitől a tánc jobbá, szebbé, kellemesebbé válik. A lehetőség adott volt, megkértem az egyik tanárunkat, Noémit, hogy segítsen ebben és elkezdtem hozzá különórákra járni. Ez egy más világ csak veled foglalkoznak, a tánc olyan részletei tárulnak fel előtted, amire soha nem gondolnál. Megismered a távlatokat és lehetőségeket, kijavítják minden kis hibádat, megtanulod az apró kis fogásokat, a mozdulatsorok készségszintűvé válnak. Mikor idáig eljutsz, tánc közben a gondolatok kiröppennek a fejedből, csak te vagy, a partnered és a zene és a világ megszűnik körülötted. Ezt a lehetőséget és élményt kapod, ha így tanulsz. Ezen az úton járok, már látom, hogy messze még a vége, de egyáltalán nem bánom.

Magán táncórák

Mihaldinecz László épp a kedvenc sportjának hódol.
Laci vezetéstechnikai gyakorlás közben.
Laci és a kerékpárja.

Csak te vagy, a partnered és a zene és a világ megszűnik körülötted. Ezt a lehetőséget és élményt kapod, ha így tanulsz. Ezen az úton járok, már látom, hogy messze még a vége, de egyáltalán nem bánom.

Mihaldinecz László

Felnőtt táncoktatás

A tánccal középiskolában találkoztam először és rögtön tudtam, hogy nem szeretném abbahagyni. Néhány társas tánc kurzust követően találtam rá a kubai salsára, ahol a standard táncok kötöttsége után felszabadultságot és kreativitást tapasztaltam. A bemutató óra fantasztikus hangulatban telt és megéreztem azt a lendületet, amit ez a stílus adni tud. Az órák alatt elfelejtem a hétköznapi problémáimat és feltöltődök energiával. Sokat kaptam a salsától: jobb testtartást, nőiességet, önbizalmat és egy barátságos, befogadó közösséget. A salsa egy hatalmas család, ahol az emberek nagyon nyitottak és mindig mosolyognak.

Számomra nagyon fontos, hogy egy tánctanáron látszódjon, hogy szereti, amit csinál. Ne csak a lépéseket tanítsa meg, hanem adja át azt a hangulatot is, ami ehhez a stílushoz hozzá tartozik. A Vagabundonál ezt 100%-ig megkaptam. Bálint óráin nem lehet unatkozni, nagyon jól szórakozom és rengeteg tanulok táncról, zenéről és a társas kapcsolatokról. Meleg szívvel ajánlom mindenkinek, aki már táncol, vagy még csak most fontolgatja, hogy elindul ezen a hosszú, de élményekkel teli úton.

Felnőtt kubai salsa és bachata oktatás

Fábián Kata Navrikban

Az órák alatt elfelejtem a hétköznapi problémáimat és feltöltődök energiával. A salsa egy hatalmas család, ahol az emberek nagyon nyitottak és mindig mosolyognak.

Fábián Kata
Fábián Kata portré